Valikoimastamme löytyy sopiva trukki joka tarpeeseen. Trukkityypin valinta tehdään tehtävän mukaan. Lavansiirtotukit, pinoamistrukit, työntömastotrukit, keräilytrukit, kapeakäytävätrukit soveltuvat ominaisuuksiltaan erityyppisiin sisälogistiikan tehtäviin. Vastapainotrukit, dieseltrukit eli ulkotrukit ja sähkötrukit, tunnemme kuin omat taskumme. Kysy lisää asiantuntevilta myyjiltämme trukkiasioissa.
Keräilyyn, hyllytykseen, tavaroiden siirtelyyn ja vastaanottoon löytyy kuhunkin sopivin laite: lavansiirtovaunu, pinkkari, tönäri, sähkötrukki tai dieseltrukki yrityksen tarpeiden mukaan. Tavaran vastaanottoon soveltuvat lavansiirtotrukit ja vastapainotrukit. Keräilyyn keräilyvaunut, keräilytrukit ja lavansiirtotrukit. Hyllytykseen pinoamistrukit, työntömastotrukit tai vastapainotrukit. Keräilyyn on monenlaisia keräilijöitä.
Meiltä myös trukkien huolto ja leasing vuosikymmenten kokemuksella. Huoltosoppari takaa, että pinkkarit, tönärit ja muut trukit pysyvät käyttökunnossa kaiken aikaa!
Näytetään tulokset 1–24 / 67
Keräilynostimet
Puustelli hankki ajettavat Sprint -keräilynostimet pientavarakeräilyn työvälineiksi.
Varastoautomaatit
3PL-toimija Warasto Finland tehosti pientavaran käsittelyä Tornado-varastoautomaateilla.
Hyllyt, työpisteet, trukit, ym.
Risteilijän kalustaminen vaatii erikoisratkaisuja.
Voit myös vuokrata trukkikaluston. Meiltä myös huoltosopimukset, trukkitarkastukset ja käyttökoulutukset. Lue lisää monipuolisista palveluistamme ja trukkihuollosta.
Trukit ovat olennainen osa jokaista yritystä, jonka on siirrettävä tuotteita tai materiaaleja. Niitä on monenlaisia, ja kukin niistä on suunniteltu tiettyyn tarkoitukseen. Lavansiirtotrukista pinoamistrukiin, trukki löytyy jokaiseen tarpeeseen.
Trukkeja on saatavana monessa eri muodossa, joista jokainen on suunniteltu tiettyyn tehtävään. Lavansiirtotukit sopivat erinomaisesti tavaroiden siirtämiseen paikasta toiseen, kun taas pinoamistrukit ovat ihanteellisia tuotteiden pinoamiseen ja varastointiin. Saatavilla on myös laaja valikoima muita trukitteja, kuten kapeisiin tiloihin suunniteltuja trukitteja ja trukitteja, joita voidaan käyttää tuotteiden keräämiseen ja varastointiin.
Riippumatta siitä, mitä yrityksesi tarvitsee, on olemassa trukki, joka auttaa sinua saamaan työn tehtyä. Kokeneen ammattilaisryhmämme avulla voimme auttaa sinua löytämään tarpeisiisi sopivan trukin.
Trukin hankintaan tarjoamme monipuoliset vaihtoehdot. Maksuehtojen ja kaupan suhteen olemme joustavia, ja voimme sopia trukkihankinnasta asiakkaan tarpeiden mukaan.
Yleisin tapa on edelleen ostaa trukki suoralla kaupalla. Tässä tapauksessa tarve määritellään tarkoin yhdessä asiakkaan kanssa, jotta osataan valita ja varustella juuri käyttökohteeseen sopiva laite.
Trukin vuokrauksen osalta vaihtoehtoja on useita. Pitkäaikainen vuokrasopimus tai erilaiset leasingsopimukset sopivat erityisen hyvin silloin, kun trukki on kokoaikaisessa käytössä ympäri vuoden. Leasingtrukkiin voidaan sisällyttää huollot tai vuokrata se puhtaasti rahoitusleasingina. Myös asiakkaan oman leasingrahoituksen tai leasinglimiitin käyttö trukkien kaupassa on meille tuttua.
Lyhytaikainen vuokratrukki on hyvä valinta silloin, kun trukin käyttö on kausittaista tai muuten vaihtelevaa. Vuokrattuun kalustoon ei sitoudu pääomaa, joka olisi kiinni laitteessa silloin, kun sitä ei käytetä. Trukki voidaan vuokrata määräajaksi tai toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella. Toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen voimme tehdä joko päivä-, viikko- tai kuukausiperusteisena. Vuokralaitteen kuljetuskustannuksien laskutus sovitaan erikseen.
Mikäli tarve on akuutti, voidaan kaupan yhteydessä sopia erillisestä paikkokoneesta. Toimitamme akuuttiin tarpeeseen varastostamme toisen vastaavan trukin siksi aikaa, kun uutta konetta odotetaan. Trukkien saatavuus ja toimitusajat ovat pidentyneet huomattavasti, joten uutta konetta ei välttämättä saa kovin nopeasti.
Olipa tarpeesi mikä tahansa, autamme mielellämme. Asiantuntevat myyjämme ovat palveluksessanne. Voimme yhdessä miettiä, kuinka varastostasi saisi toimivamman, turvallisemman tai tehokkaamman. Olemme tarpeenne mukaan mukana jo kun varastoa suunnitellaan.
Lavansiirtotrukkeja on useita eri tyyppejä. Tuotevalikoima on ajan saatossa kasvanut erityisesti kevyeen päähän, trukeista lähemmäs haarukkavaunua. Akkukäyttöinen lavansiirtovaunu on edullisimmillaan yksinkertainen, ulkonäöltään haarukkavaunua muistuttava laite. Pieni koko ei kuitenkaan tee Akkukäyttöisestä haarukkavaunusta huonoa työkalua, vaan tehokkaan ja nopeasti latautuvan litiumakun ansiosta se selviää tietyistä kevyemmistä tehtävistä aivan kuin varsinainen trukki.
Varsinaiset lavansiirtoon ja kovaan käyttöön tarkoitetut laitteet ovat trukkeja sekä rakenteeltaan että laadultaan. Lavansiirtäjät ovat käytössä usein erilaisissa terminaaleissa ja lähettämöissä, joissa liikenne on suurta ja käyttö kovaa. Lavansiirtovaunuja näkee käytössä myös matalan tason keräilyssä ja trukkien joukossa mitä moninaisemmissa varaston työtehtävissä. Lavansiirtotrukien akut ovat suuret ja mahdollistavat pitkät yhtäjaksoiset työvuorot. Trukkiin voidaan valita modernit lyijyakut tai litium-ioniakut.
Lavansiirtotrukkeja on kahta eri päätyyppiä:
1. Käyden ajettava lavansiirtotrukki, jossa kuljettaja kävelee trukin perässä. Tälläinen laite on tyypillinen terminaalien laitureilla tyhjentämässä ja täyttämässä autoja.
2. Lipalta ajettava lavansiirtotrukki. Kuljettaja seisoo laitteen takana olevan tason päällä ja kääntää sivuillensa tuet, jotka varmistavat kyydissä pysymisen. Lipalta ajettavassa lavansiirtovaunussa trukin nopeutta voidaan kasvattaa, koska kuljettajan kävelynopeus ei rajoita trukin maksiminopeutta.
Lisäksi lavansiirtotrukkeja näkee lukuisissa erilaisissa varaston ja teollisuuden tehtävissä ja niitä on muokattu erikoissovelluksiin.
Pinoamisvaunuksikin joskus kutsutut pinoamistrukit ovat varastojen ja teollisuuden yleisapuvälineitä. Niitä käytetään varsinaisen kuormalavojen käsittelyn lisäksi paljon esimerkiksi pakkaustyön tai kokoonpanon apuvälineinä silloin, kun tuote on tarkoituksenmukaista käsitellä kuormalavalla.
Pinoamisvaunun kaksi päätyyppiä ovat vastaavat kuin lavansiirtotrukissakin:
1. Lipalta ajettava pinkkari. Kuljettaja seisoo ajotason päällä ajaessaan. Lipan voi nostaa ylös mikäli trukkia halutaan käyttää tavallisen perässäkäveltävän lavansiirtovaunun tavoin.
2. Perässä käveltävä pinkkari. Kuljettaja kävelee trukin perässä ajaessaan. Kuljettajan kävelynopeus rajoittaa käytännössä nopeutta pitkillä siirtymillä.
3. Tukipyörätrukki, eli hytistä ajettava pinoamistrukki. Tukipyörätrukissa on erilliset tukijalat parantamassa vakautta ja jäännöskuormia korkeissa nostoissa. Mahdollistaa pinoamistrukin käyttämisen varsin korkeankin varaston trukkina.
Oikeanlaisen pinoamistrukin valinta voi olla haastavaa. Valinnassa pitää katsoa käyttökohdetta kokonaisuutena, mihin käyttöön trukki tulee?
Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme auttavat oikeanlaisen pinoamistrukin valinnassa!
On useita syitä, miksi työntömastotrukki on lavavarastojen yleisin trukki. Työntömastotrukin masto nimensä mukaisesti mahdollistaa työntöliikkeen trukin ajosuunnassa. Työntöliikkeen avulla trukin kokonaispituus vaihtelee ja siten työntömastotrukki on kiinteämastoista laitetta ketterämpi. Ero on merkittävä kun verrataan trukin kääntösädettä eri maston asennoissa.
Käyttämällä työntömastotrukkia kuormalavavarastossa voidaan hyllyjen välisiä käytäviä kaventaa niin, että tilankäyttö tehostuu. Ero on erityisen merkittävä jos verrataan vastapainotrukin käyttämiseen kuormalavavaraston trukkina. Työntömastotrukin rakenne mahdollistaa hyvän vakauden. Työntömastotrukkien mastoja on saatavilla pitkälle yli kymmenen metrin korkeuksiin saakka.
Työntömastotrukin kuljettaja istuu trukin sisällä rintamasuunta poikittain ajosuuntaan nähden. Näkyvyys kuljettajan paikalta on yleensä hyvä ja trukki suunniteltu ergonomiseksi pitkiä työpäiviä ja kolmessa vuorossa tapahtuvaa työskentelyä varten. Työntömastotrukki on yksi kovimmalla käytöllä olevista trukkityypeistä.
Työntömastotrukit ovat yleisiä kaikilla aloilla, joissa on isot varastot ja materiaalivirrat. Suuret ja keskisuuret varastot, joissa hyllykorkeudet ovat suuria. Trukilta vaaditaan raskaiden kuormien nostamista korkealle ja kykyä toimia mahdollisimman kapeassa hyllyvälissä.
Sisätiloissa käytettävien trukkien mallistoa yhdistää huipputason muotoilu ja ergonomia. Työntömastotrukit, lavansiirtotrukit, pinoamisvaunut, nelitietrukit, kapeakäytävätrukit ja keräilytrukit kuuluvat valikoimaan, josta löytyy jokaiseen käyttökohteeseen ja käyttötarkoitukseen optimoitu trukki. Lisänä saatavana myös automaattitrukit esim. matalatason keräilyyn ja rullavarastoon.
Lue kuinka Oras muutti trukkikalustonsa kustannukset kiinteiksi vuokrauspalvelumme avulla. Tutustu Oras Oy:n kokonaisvaltainen trukkiratkaisuun.
Vastapainotrukit saa sähkö- ja polttomoottorikäyttöisinä, tutustu laajaan valikoimaamme. Laadukkaat ja tunnetut Cat®-vastapainotrukit on suunniteltu käyttäjän ergonomia ja viihtyisä työympäristö huomioiden. Sähkötrukit soveltuvat pääosin sisäkäyttöön ja ovat oiva työväline autojen lastauksessa ja tavaroiden siirtelyssä piha-alueilla. Kaasutrukit soveltuvat käyttöön sekä sisällä että ulkona. Tehokkaimmat vastapainotrukit ovat dieselkäyttöisiä. Dieseltrukit soveltuvat parhaiten ulkokäyttöön.
Cat®-vastapainotrukit kuuluvat markkinoiden luotettavimpiin ja luotettavimpiin tuotemerkkeihin, jotka on suunniteltu käyttäjäergonomiaa ja mukavuutta ajatellen. Sähkökäyttöiset trukit soveltuvat parhaiten sisäkäyttöön, ja ne ovat ihanteellisia ajoneuvojen lastaamiseen ja purkamiseen tai materiaalien siirtämiseen kiinteistön alueella.
Tutustu: Orionin Salon yksikön trukkikalusto THTT:lta.
Vetotrukit on suunniteltu raskaiden kuormien helppoon ja tehokkaaseen vetämiseen. Ne on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista, jotta ne kestävät kulutusta. Käyttäjäergonomia ja turvallisuus ovat näiden tuotteiden suunnittelun perusperiaatteita.
Näiden trukkien vetokyky on jopa 16 tonnia, joten ne soveltuvat erinomaisesti käytettäväksi teollisuudessa ja rakennustyömailla. Laitteissa on kompakti rakenne, jonka ansiosta niitä on helppo liikutella ahtaissa tiloissa. Käyttäjä voi ohjata kuorman nopeutta ja suuntaa joystickillä, joten raskaidenkin kuormien hinaaminen on helppoa.
Zallys-vetotrukit ja Zallys-siirtolaitteet on huolellisesti suunniteltuja ja käytännöllisiä. Ne on valmistettu laadukkaista materiaaleista kestämään käyttöä. Käyttäjän ergonomia ja turvallisuus ovat perusperiaatteita näiden tuotteiden suunnittelussa.
Monitietrukki on tehokas ja joustava työväline, joka sopii erityisesti pitkän tavaran käsittelyyn ahtaissa tiloissa. Sen kääntyvien pyörien ansiosta trukki voi liikkua ketterästi ja turvallisesti, mikä parantaa työympäristön tehokkuutta ja turvallisuutta. Vaikka monitietrukki voi olla arvokas investointi, se on usein edullisempi vaihtoehto kuin uuden rakennuksen hankkiminen tai nykyisen tilan laajentaminen. Räätälöitävyytensä ansiosta monitietrukki voidaan optimoida yrityksen erityistarpeisiin, mikä tekee siitä erinomaisen ratkaisun monenlaisiin teollisuudenaloille.
Monitietrukki on erikoistrukki, joka on suunniteltu käsittelemään pitkää tavaraa ahtaissa tiloissa. Tämä trukkityyppi on erittäin käyttökelpoinen teollisuudenaloilla, joilla työskennellään pitkien ja kapeiden tuotteiden, kuten rakennusmateriaalien, putkien ja terästangojen, kanssa. Monitietrukki tarjoaa erinomaisen ratkaisun varastointiin, logistiikkaan ja tuotantoon liittyvissä tehtävissä, ja se voi parantaa yrityksen tehokkuutta merkittävästi.
Yksi monitietrukin merkittävimmistä ominaisuuksista on sen kääntyvyys. Monitietrukissa kaikki pyörät kääntyvät, mikä tarkoittaa, että trukki voi kääntyä paikallaan. Tämä on erittäin hyödyllistä ahtaissa tiloissa, joissa perinteiset trukit eivät pysty kääntymään tai liikkumaan tehokkaasti.
Monitietrukki mahdollistaa tavaroiden käsittelyn kapeilla käytävillä ja ahtaissa nurkissa, mikä parantaa varastotilojen käyttöastetta ja tehostaa toimintaa poistamalla pullonkauloja. Lisäksi monitietrukin neljän kääntyvän pyörän ansiosta kuljettaja voi ohjata trukkia tarkemmin ja turvallisemmin, mikä vähentää törmäys- ja vahinkoriskejä.
Vaikka monitietrukki voi olla suhteellisen kallis investointi verrattuna perinteisiin trukkeihin, se on kuitenkin usein paljon edullisempi vaihtoehto kuin uuden rakennuksen hankkiminen tai nykyisen varastotilan laajentaminen. Monitietrukin avulla yritys voi hyödyntää olemassa olevaa tilaa tehokkaammin ja välttää kalliita rakennusprojekteja.
Trukkien valinnan yhteydessä yksi merkittävä huomioon otettava tekijä on sen jäännöskuorman riittävyys käytössä olevalle kuormalle. Trukkien kapasiteetit ilmoitetaan alhaalla ja tietyllä painopiste-etäisyydellä. Trukkimallien vakaus kuormaa ylös nostettaessa vaihtelee ja sallittu maksimikuorma laskee nostokorkeuden mukana. Tämä jäännöskuorma eli nostokorkeuden mukaan rajoitettu maksimikuorma osoitetaan taulukolla, joka on teipattu trukkiin kiinni. Trukin valmistaja on testannut sen vakauden ja nostokyvyn, kun taakka nostaa painopistettä korkealle.
Erilaisten trukkityyppien jäännöskuormat ovat erilaisia ja jäännöskuorma rajoittaa joidenkin trukkityyppien käyttökelpoisuutta silloin, kun nostokorkeutta tarvitaan runsaasti. Pinoamistrukin jäännöskuormat yleensä paranevat, kun trukin massa (akun paino) kasvaa. Tukipyörätrukissa on erityiset tukijalat, joiden avulla sivuttaisvakaus paranee ja jäännöskuormat nousevat eri tasolle tavalliseen pinoamistrukkiin verrattuna.
Trukin jäännöskuorma ja sen riittävyys olisi syytä tarkastaa jokaista trukkihankintaa päätettäessä. Erilaiset trukit eivät välttämättä ole nostokyvyltään identtiset korkealla, vaikka molemmissa olisi sama nimelliskapasiteetti.
Trukit voi nykyään valita monenlaisilla akkutyypeillä. Perinteinen lyijyakku pitää edelleen pintansa, koska se on edullinen ja kestää kovassa käytössä. Trukki ei saa modernista akkutekniikasta aivan autoa vastaavaa etua painonsäästön kautta, vaan trukkeihin pitää litiumakustoja käytettäessä usein jopa asentaa kevyemmän akun kompensoimiseksi lisäpainoja.
Tavallisin trukkiin valittavissa oleva akku on lyijyakku. Lyijyakkuja on useita eri tyyppejä ja niissäkin on tapahtunut kehitystä. Jos trukissa on avoin, perinteinen lyijyakku, sitä tulee vesittää säännöllisesti. Erilaiset AGM- ja geeliakut ovat perinteistä, vesitettävää trukin lyijyakkua huolettomampia ja kestävät paremmin, jos trukin akku syväpurkautuu. Trukki, jossa on lyijyakku, vaatii kuitenkin sen verran huoltoa ja tarkkailua, että se toimii parhaiten silloin, kun trukin käyttö on jatkuvaa ja lataukset säännöllisiä.
Trukkiin valitaan yhä useammin modernia akkutekniikkaa, kuten litiumrautafosfaattiakku. Trukkeihin tarkoitetut litiumakustot ovat raskaammalla tekniikalla toteutettu esimerkiksi autojen tekniikkaan verrattuna, koska trukki ei käyttötarkoituksessaan hyödy painonsäästöstä merkittävästi. Litium-rautafosfaattiakut ovat turvallisempia ja varsinkin paloriskeiltään tiettyjä litiumakkutyyppejä maltillisempia, joten ne sopivat erinomaisesti trukin voimanlähteeksi.
Tuijussuontie 6
21280 Raisio, FINLAND
Katso kartalla »